Home > News > Industry News > Common problems and solutions .....

News

Common problems and solutions in die casting production

  • Author:June
  • Source:www.xy-global.com
  • Release on:2022-03-01


In the process of die casting, there are some common problems, which will affect the normal use of the machine and the accuracy of castings. So what are the problems and what are the solutions? Let's take a look at it together: the nine most common problems in the production process of die casting and their solutions:

1: the hammer is stuck

Solution: 1. During production, measure the temperature frequently to avoid excessive temperature of the hammer and barrel; 2. Select high-quality, impurity-free alloy materials to prevent impurities from sticking to the hammer.

2: the injection head is stuck in the gooseneck

Solution: When the equipment is at room temperature, try to turn the hammer head. If it cannot be rotated, change the cylinder and take out the hammer head. If you want to solve the stuck problem quickly, the best thing is the refill pot.

3: when you hit dozens of molds, you can't hit the material, and you have to wait a few minutes before you can continue to hit the material

Solution: See if there are bright spots at the top of the blanking head. If the section is all gray, it means the nozzle is blocked. The temperature of the nozzle can be appropriately increased, and the time of hitting the nozzle is reduced by 0.1 to 0.2 seconds. The cooling water of the fixed mold is slightly Turn it off.

4: easy to crack when die-casting thin-walled products

Solution: When this problem occurs, it may be due to material problems or poor mold opening or improper selection of process parameters. Try to control the proportion of waste not to exceed 30%. The mold retention time should not be too long. Time can not be long, generally 0.5-2s.

5: the material is hard, and the tool is easy to wear

Solution: Proportion with virgin materials, not recycled materials, and use gemstone inserts specially produced for cemented carbide.

6: the aluminum die casting has dark spots when it is polished

Solution: reduce the concentration of spraying agent and use another spraying agent; or lengthen the blowing time after spraying.

7: metal splashing during die casting

Solution: Reinstall the mold; increase the clamping force, adjust the die-casting machine to keep the moving and fixed mold mounting plates parallel to each other; add a support plate on the moving mold to increase the rigidity of the sleeve.

8: there are patterns after anodization of die castings

Solution: uneven distribution of spraying and injection oil, improper high-speed switching position or excessive copper ion content in the oxidation tank will cause pattern problems. Therefore, the spraying and injection oil can be spread evenly and not concentrated in local areas, or high-speed switching can be set. position to reduce under-casting.

9: die-casting mold sticky material

Solution: Check whether the mold temperature is normal, moderately reduce the pouring temperature of the alloy liquid and the mold temperature; check whether the ratio of the die-casting release agent is abnormal, try to replace the die-casting release agent, debug the surface of the spraying position, and polish the mold that has been nitrided. , Carefully polish to prevent damage to the nitride layer on the surface, resulting in more and more sticky conditions; 4. Improve the design structure of the gating system to prevent the alloy liquid from continuously scouring the cavity wall or core; 5. Modify the mold cooling system; 6. Adjust the die-casting process parameters, appropriately reduce the injection speed, and shorten the second-speed stroke.